torsdag 25. september 2008

Harald Rosenløw Eeg

Han er født i Tønsberg i 1970. Nå bor han i Oslo med kona Kristin og deres tre barn. Han er både forfatter og musiker, og har også skrevet noen manus. Han gikk på Tønsberg gymnas, som den gangen het naturfagslinja. Han har jobbet som å jordbærplukke sjef på Nøtterøy, og som spaltist i Tønsbergs blad og vårt land.

Han debuterte som forfatter i 1995, og har mottatt en rekke priser for sine 10 romaner, blant annet Tarjei Vesaas debutant pris for boken glasskår.
Han har også mottatt Amandaprisen for beste manus i filmen Hawaii Oslo.

Han skriver for det meste ungdomslitteratur, og han siste ungdomsbok kom ut i 2006 og heter alt annet enn pensum. Det er denne boka jeg har lest, og det er også den eneste jeg har lest av han. Jeg kan ikke kalle han min yndlingsforfatter, for jeg har bare lest en bok av han, men allikevel syntes jeg han er en kjempe bra forfatter.

Alt annet enn pensum er en veldig bra bok som er veldig spennende, og samtidig morsom og fin. Det er en veldig ungdomsbok, men man kan ikke være for ung heller. Jeg syntes han skriver veldig bra, og han er flink til å få med leserne på det han skriver. Jeg skal lese flere bøker av han.










Kilder:
http://www.nrk.no/contentfile/file/1.1511382!img1511348.jpg
http://images.google.no/images?gbv=2&hl=no&sa=X&oi=spell&resnum=0&ct=result&cd=1&q=Hawaii+Oslo&spell=1
http://www.lier.vgs.no/Ungdomslitteratur/rosenlow.jpg

Ingen kommentarer: